Την ΚΥΡΙΑΚΗ ο πλανήτης Άρης «ΕΡΧΕΤΑΙ» στο Π.Φάληρο -ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή [ΒΙΝΤΕΟ]

%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%82Με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Άρης» και σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ο πλανήτης μυστήριο «έρχεται» στο Παλαιό Φάληρο,στο πάρκο του Φλοίσβου!

Η δράση είναι ανοικτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ (18.00 – 22:00) καθημερινά και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το National Geographic, με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΡΗΣ», η οποία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της προσπάθειας της ανθρωπότητας να αποικίσει τον κόκκινο πλανήτη, σας προσκαλεί στην «Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη», με τηλεσκόπια σε 7 σημεία της Αθήνας.

Κάθε ημέρα της εβδομάδας, τηλεσκόπια θα τοποθετούνται σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης, προσκαλώντας το κοινό να ζήσει μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος!

Μέσα από το φακό υπερσύγχρονων τηλεσκοπίων, δίνεται η μοναδική ευκαιρία σε όλους, να παρατηρήσουν ουράνια σώματα καθώς και τον πιθανό επόμενο προορισμό του ανθρώπου στο ηλιακό μας σύστημα, τον πλανήτη Άρη.

Αν σας συναρπάζει το διάστημα και οι πλανήτες, επισκεφθείτε ένα από τα 7 σημεία της Αθήνας όπου διοργανώνεται η ενέργεια και μάθετε περισσότερα για το διάστημα αλλά και για τον κόκκινο πλανήτη!

 

Η Εβδομάδα Παρατήρησης, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από το Ζάππειο Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας, όπου τηλεσκόπια και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, θα μυήσουν το κοινό στην παρατήρηση των πλανητών και στα χαρακτηριστικά του πλανήτη Άρη, καθώς και άλλων αντικειμένων του νυχτερινού αττικού ουρανού.

Η ίδια δράση θα κάνει στάση τις επόμενες μέρες στο Περιστέρι, τον Άλιμο, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα Εβδομάδας Παρατηρήσεων:

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΑΘΗΝΑ
  • ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΙ, ΑΛΙΜΟΣ
  • ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΚΗΦΙΣΙΑ
  • • ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ, ΓΛΥΦΑΔΑ
    ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ