Κατάλληλο ή όχι το νερό της βρύσης στο Π.Φάληρο;

 

Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΠΑΚΟΕ:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ, το οδοιπορικό που πραγματοποίησε το επιστημονικό συνεργείο του, ξεκίνησε από το Παλαιό Φάληρο.

Έγινε έλεγχος σε πολυκατοικία στην οδό Αρτέμιδος 95, στο Δημαρχείο και σε ένα σπίτι στην οδό Σειρήνων 69 Β. Το νερό βρέθηκε κατάλληλο!

Δείτε την ανακοίνωση:

«Επικίνδυνο το νερό σε βρύσες επιχειρήσεων, σχολείων και νοικοκυριών, ύστερα από το οδοιπορικό που πραγματοποίησε το επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ στις 24/04/2017 από το Καλλιθέα μέχρι τη Ελευσίνα. Στη Καλλιθέα, Π. Φάληρο, στη Δραπετσώνα, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης είναι κατάλληλο για χρήση.

Από κει και πέρα αρχίζουν τα μείγματα νερού των κολοβακτηριδίων, ψευδομονάδων τόσο στο Μοσχάτο όσο και στο Πειραιά. Στα δείγματα της δειγματοληψίας στο Μοσχάτο βρέθηκαν τιμές υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια ενώ στο Πειραιά ένα από τα πέντε δείγματα της δειγματοληψίας βρέθηκαν τιμές υψηλές από τα επιτρεπτά όρια. 

 

Ο πίνακας δείχνει τ’ αποτελέσματα, την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε ποσοστό 12 % των δειγμάτων, όπου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) , το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το 2 – 3 %.».

 

πηγή: notia.gr