Γιάννης Βογιατζής: Ένας Φαληριώτης στο Cine Άλιμος (Fotos, Video)

https://www.youtube.com/watch?v=2Fu9sfVketg

Αν και μένει στο Παλαιό Φάληρο, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, είχε χρόνια να περάσει από το παραλιακό μέτωπο του γειτονικού Αλίμου. Αφορμή, για τη βόλτα αυτή, στάθηκε η, προς τιμή του, προβολή της ταινίας «Μία Ιταλίδα στην Κυψέλη», στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Cine Άλιμος,   από τον οποίο έμεινε εντυπωσιασμένος.

«Τόσο ωραίο αυτό το τοπίο που έχετε κάνει εδώ πέρα. Αυτός ο τόπος που έχει αναπλαστεί πλήρως, έχει πρασινίσει, έχει γίνει τόσο φιλικός προς το περιβάλλον και τη θάλασσα που βλέπετε εδώ, είστε πολύ τυχεροί εδώ όπως είμαστε κι εμείς στο Φάληρο με τον κ. Χατζηδάκη, γιατί ο Δήμαρχός σας φαίνεται ότι προσέχει τους δημότες του γιατί προσέχει και τον εαυτό του κι όταν προσέχεις τον εαυτό σου και του δίνεις κάποια αξία οπωσδήποτε θα σου ανταποδώσει και ο κόσμος αυτά που πιστεύεις εσύ και κάνεις, ο ίδιος θα τα χαρεί πάρα πολύ και θα κάνει κάτι περισσότερο» είπε.

«Καλωσορίζω, έναν σπουδαίο ηθοποιό έναν άνθρωπο που ξεχωρίζει για την ευγένειά του. Σας ευχαριστώ που ήρθατε στην πόλη μας. Είναι μεγάλη τιμή για μας, η παρουσία σας εδώ» είπε o δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

Η επίσκεψη του Γιάννη Βογιατζή συνέπεσε με την ημέρα που «έφυγε» από ζωή η ηθοποιός Kαίτη Παπανίκα, η οποία έπαιζε στη συγκεκριμένη ταινία.

«Θέλω να πω ότι αυτή η ταινία θα είναι και στη μνήμη της Παπανίκα, η οποία πέθανε σήμερα. Έπαιζε μαζί μου κι έκανε ας πούμε την ερωμένη μου» είπε ο Γιάννης Βογιατζής.

«Μια χαριτωμένη κοπέλα, πανέμορφη, ταλαντούχα και τελεύτησε η ζωή της σήμερα και θα παιχτεί μια ταινία που παίζει με έναν εκπληκτικό τρόπο. Αιωνία της η μνήμη κι από μένα κι από όλους σας. Είμαστε φθαρτοί, κάποια στιγμή φεύγει η ζωή και τι σημαίνει, τίποτα….»

 

Ο Γιάννης Βογιατζής στην κουβέντα που είχε με την ηθοποιό Μαρίνα Καλογήρου μίλησε για πολλά θέματα και όταν ρωτήθηκε τι τον κάνει να βρίσκεται ακόμη στη σκηνή (είναι 91 ετών!) απάντησε:

«Θα σταματήσει και η ζωή μου αν σταματήσω να παίζω».

 -Τι είναι ευτυχία για εσάς; τον ρώτησε ο δήμαρχος.

«Να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ με τη συνείδησή σου ήρεμη», απάντησε.

Ο δήμαρχος του έδωσε μια αναμνηστική πλακέτα που έγραφε: Στον εξαιρετικό κ.Γιάννη Βογιατζή για το ταλέντο την καλλιέργεια και τη συνέπεια του ήθους που προσφέρει στην Ελληνική σκηνή.

Ο Γιάννης Βογιατζής κάθισε στη θέση του για να απολαύσει την «Ιταλίδα από την Κυψέλη» που είχε καιρό να δει, όπως είπε. «Θα την δω για βρω και τι λάθη είχα κάνει…»

Γιάννης Βογιατζής: Ένας Φαληριώτης στο Cine Άλιμος

πηγή: notia.gr