Φαληρικά 2017

 

Σε μια χώρα ο που ιστορικά η αίγλη και η αθλιότητα συνυπάρχουν σε μια σχέση ιδιαίτερα αντιφατική, τα παραγόμενα στον τόπο τέχνη και πολιτισμός, είναι ίσως οι μόνες πτυχές της ζωής που δικαιολογούν την υπερηφάνεια. Αντίβαρο σε μια ασφυκτικά βασανιστική καθημερινότητα που μας έχει σπρώξει στην αναγκαστική εξορία της αυτοαπομονωσης, η τέχνη και πάλι συστήνεται ως η μοναδική παρηγοριά. Αυτή την τέχνη – στο μετρο των δυνατοτητων μας- καλουμαστε να υπηρετήσουμε διάμεσου των «Φαληρικων», θεσμου του οποίου επιδιωκουμε την συνεχή αναβάθμιση του, υλοποιώντας την από διετίας υπό σχέση μας.
Η εξελίξιμη πορεία του θεσμού, αντικατοπτριζει την πεποίθηση μας περί μιας διαφορετικής αντίληψης για μια κοινωνία πιο σύγχρονη, πιο ενεργή, πιο αποδοτική.
Πηγή έμπνευσης η ίδια μας η πόλη και το σημείο αναφοράς αυτής η θάλασσα, που σου επιτρέπει να φαντασιωθείς το μελλον – πέρα από τον παραμορφωτικο καθρέπτη της πολιτικής – ως πιο δημιουργικό, ως πιο αισιόδοξο.
Απο την 1η Σεπτεμβριου, δημιουργωντας μια «ευ κρατη ζωνη» απολαυσης, θα πλευσουμε παλι όλοι μαζί έχοντας ούριο άνεμο τον Μπάτη.

Ο Δημαρχος Παλαιου Φαληρου Δ. Χατζηδακης

* Παράλληλα, θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ.του ΠΟ.Α.ΚΕ., τους υπαλλήλους και τον άμισθο σύμβουλο μου επί των πολιτιστικών κ. Ρηγα Τζαμτζη.