Ταξίδι στο χρόνο _ Π.Φάληρο: Τα γήπεδα μπάσκετ του ΑΟΠΦ τότε και σήμερα.

Το καινούριο γήπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ στο καινούριο κλειστό γυμναστήριο ‘ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ’

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1947 – 1960

Το γήπεδο αυτό της Οδού ΠΡΩΤΕΩΣ (& ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ) στέγασε το μπάσκετ του Ομίλου από το 1947 μέχρι το 1960, που φτιάχτηκε το ΡΕΣΤΕΙΟ.

Εγκαινιάστηκε λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέσα στον Εμφύλιο : 9/11/1947 σε ακίνητο του Υπουργείου Γεωργίας. Ήταν δίπλα στη θάλασσα και στο πλάι του παλιού Δημαρχείου (Έπαυλις Νικολούδη).

 Στο γήπεδο αυτό άρχισε να διακρίνεται το μπάσκετ του ΑΟΠΦ.

 

 

Στο μικρόφωνο ο τότε Πρόεδρος του ΑΟΠΦ Καββαδίας και γύρω του τα μέλη του Συμβουλίου Γεωργακόπουλος, Καρανίκας, Σωτηρόπουλος, Μπεϊλεριάν, Καρύδης, Χαϊδόπουλος.

 

Το Γήπεδο της Οδού ΠΡΩΤΕΩΣ (& ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ) _ δεκαετία του 1950

 

Αγώνας μπάσκετ γυναικών ΑΟΠΦ – ΠΑΟ, το 1950 στο γήπεδο της οδού Πρωτέως. Πίσω φαίνεται το παλιό Δημαρχείο της πόλης (έπαυλις Νικολούδη)

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1960 _ Κατασκευή ΠΑΛΙΟΥ ΡΕΣΤΕΙΟΥ – 1972 _ Γκρέμισμα του

Το έτος 1960 με δωρεά του Φαληριώτη Στυλιανού Ρέστη κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά, σε δημόσια έκταση, μόνιμες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΑΟΠΦ, στη θέση «ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ», ανάμεσα στο λιμανάκι του Φαλήρου γνωστού και ως «ΞΗΡΟΤΑΓΑΡΟ» και στις εγκαταστάσεις της ΟΥΛΕΝ.

Οι εγκαταστάσεις ήταν ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και περιλάμβαναν πισίνα 25 μέτρων και ανοικτό γήπεδο μπάσκετ. Στο γήπεδο αυτό έμαθαν μπάσκετ και αγωνίστηκαν πολλοί φαληριώτες, που το θυμούνται μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις γκρεμίστηκαν το 1972, μέσα σε μια μέρα στη διάρκεια της δικτατορίας, για να γίνει πολυτελές ξενοδοχείο, που δεν κτίστηκε ποτέ.

 

H θεμελίωση του ΡΕΣΤΕΙΟΥ το 1960, με τα μπετά να φτιάχνονται ακριβώς πάνω στη θάλασσα.  Όρθιος με το γκρίζο μαλλί και το μουστάκι ο Στέλιος Ρέστης

 

Φωτογράφηση της ομάδας μπάσκετ του ΑΟΠΦ στο ΡΕΣΤΕΙΟ.  Πίσω από τη μπασκέτα φαίνονται στην πισίνα, που ήταν ακριβώς δίπλα, κάποιοι κολυμβητές με μαγιό και δύο λιμενικοί !!

 

Το καινούργιο κλειστό. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1974 – δεκαετία 1990

Το 1974, μετά από ενέργειες του πρώην Δημάρχου Π. Φαλήρου και δικηγόρου Στ. Βλαχόπουλου, παραχωρήθηκε στον ΑΟΠΦ το οικόπεδο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αμφιτρίτης και Θησέως, λίγο κάτω από την Παναγίτσα.

Δύο χρόνια νωρίτερα είχε γκρεμιστεί το παλιό παραθαλάσσιο Ρέστειο (πισίνα και γήπεδο μπάσκετ).

Εκεί στεγάστηκε το μπάσκετ του ΑΟΠΦ για αρκετά χρόνια, μέχρι να κτιστεί στη δεκαετία του 1990 το τότε καινούργιο κλειστό, το γνωστό «μπαλόνι».

 

Το Γήπεδο της οδού ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ & ΘΗΣΕΩΣ

 

 

 

πηγή: ΑΟΠΦ_ Παμε σαν άλλοτε