ΚΟΝΤΡΑ και καταιγιστικοί διάλογοι μεταξύ Μερκουράκη και Μπουγά!

 

Με «καρδιά λαγού», σύμφωνα με τη φράση που χρησιμοποίησε ο Τρύφων Μπουγάς, δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου με την ‘Ελληνική Αυγή’, εγκατέλειψε την αίθουσα του Δ.Σ. στο τελευταίο Δ.Σ. του Π.Φαλήρου, ο Μερκουράκης, δημοτικός σύμβουλος ΣΥΡΙΖΑ, λογω της προκλητικής στάσης από τον πρώτο εις απάντηση στη παρέμβαση του, με αφορμή την κατάθεση στεφάνου από βουλευτές της Χ.Α.

 

 

Κ. ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ: « Η ΧΑ αποθρασύνεται. Και στα Δημοτικά Συμβούλια η στρατηγική τους είναι επιθετική και οι στοχοποιήσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται, ενώ χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, εκτιμώ ότι όσο πλησιάζει στο αποκορύφωμά της η Δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, …, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές – ηγέτες της, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τόσο πιο επιθετικοί θα γίνονται»

Τ.ΜΠΟΥΓΑΣ:  «Εμείς δε φοράμε κουκούλες όπως οι ρουφιάνοι του Ρουβίκωνα τους οποίους καθοδηγείτε. Ούτε τα παιδιά των βουλευτών μας συμμετέχουν σε εγκληματικές ενέργειες και ληστείες με όπλα. Τι ντρέπονται και φορούν κουκούλες; Την ιδεολογία και τις ενέργειες που ακολουθούν; Τα ίδια έκαναν και στην κατοχή οι παππούδες τους οι κομμουνιστές. Κάρφωναν τους συντρόφους τους. Εμείς είμαστε Eθνικιστές και όχι Nαζιστές»

«Οι βουλευτές σας δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο λόγω των μέτρων που έχουν πάρει σε βάρος του ελληνικού λαού»

 

Κ.ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ:  «…. Επειδή, δεν πρέπει να αφήσουμε να κατρακυλήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στο επίπεδο που θέλουν εκείνοι, προτείνω από δω και στο εξής, μια πιο σκληρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσπάθειας εκφυλισμού του. Ο κανονισμός που έχουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο δίνει τη δυνατότητα απομάκρυνσης όσων διαταράσσουν τη συνεδρίαση, χωρίς να επηρεάζεται η απαρτία. Μην αφήσουμε άλλη φορά τα πράγματα να παρεκτραπούν και να φτάνουμε σε σημείο κάποιοι να σηκώνουν χέρι ή να βιαιοπραγούν. …. Νας σας θυμίσω εξάλλου, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η αποβολή δια παντός του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, με την αιτιολογία πως ‘επανειλημμένως προκαλεί το Σώμα με τη στάση του‘ ».

 

Τ.ΜΠΟΥΓΑΣ:  «Τι σας φταίει η Χρυσή Αυγή όταν εσείς έχετε αφήσει τον ελληνικό λαό χωρίς δουλειά, χωρίς μετρητά, χωρίς σπίτια με τους πλειστηριασμούς, την πατρίδα χωρίς μέλλον με μισούς μισθούς και μισές συντάξεις. Αντιθέτως η Χ.Α. έχει σταθερή ανάπτυξη και διαρκώς δυναμώνει στο Π. Φάληρο και σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι δικοί σας Βουλευτές δεν τολμούν να εμφανιστούν με την πολιτική που ακολουθείτε».