Προκηρύσσεται Πανελλήνιος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής!

 O 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος πιάνει το πινέλο του!

Αν και ο Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος ξεκίνησε και παραμένει πρωτίστως μια επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση, εξελίσσεται σε μια διοργάνωση με σημαντικές πολιτιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις!

.

.

Σ’ αυτό λοιπόν το πλαίσιο, η οργανωτική του επιτροπή προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4 έως 14 χρόνων.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!»

Οι μικροί καλλιτέχνες μπορούν να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν στιγμιότυπα από το μάθημα της γυμναστικής ή εικόνες από κάποιο δρομικό αγώνα που έχεουν λάβει μέρος. Αν θέλουν στη σύνθεσή τους μπορούν να συμπεριλάβουν τον εαυτό τους, τους δικούς τους ανθρώπους ή ακόμα και άλλους που έχουν δει απλά να τρέχουν.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ένα κολλάζ με φωτογραφίες, λέξεις, αποσπάσματα εφημερίδων και περιοδικών για να μπορέσουν έτσι και αυτά να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα.


– Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το έργο να σχεδιαστεί σε χαρτί μεγέθους το μικρότερο σε Α5 και μεγαλύτερο σε  A3.

– Το όριο συμμετοχής είναι μέχρι και 2 έργα κάθε παιδί.

– Η επιλογή των υλικών ή της τεχνοτροπίας είναι ελεύθερη.


Μόλις το έργο είναι έτοιμο, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

 https://www.poseidon-athenshalfmarathon.com/images/paintingcompetition/pdf/painting_competition_2018_1_gr.pdf.

Στη συνέχεια μπορούν να τη στείλουν μαζί με το έργο, στη διεύθυνση:

ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ ΣΠΟΡ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής
Τ.Θ. 3151
Τ.Κ. 102 10 ΑΘΗΝΑ

 

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου  2018 ή και νωρίτερα με τη συμπλήρωση των πρώτων 500 συμμετοχών.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, ειδικοί, με επικεφαλής την εικαστικό και συντονίστρια του διαγωνισμού Φάτμα Εργκιούνγερ, θα χωρίσουν τα έργα ανάλογα με την ηλικία των δημιουργών τους σε δύο ηλιακές κατηγορίες 4-8 και 9-14 χρόνων.  Στη συνέχεια θα επιλέξουν τα καλύτερα σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο επίπεδο.

Για την τελική επιλογή των νικητών θα γίνει κλήρωση μεταξύ των έργων που θα έχουν φθάσει στο τελευταίο επίπεδο αξιολόγησης.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας και θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά.

 


Όλες οι δημιουργίες, ανεξαρτήτως κατάταξης, θα παρουσιαστούν στην ειδική έκθεση που διοργανώνεται, τις ημέρες του Ποσειδωνίου.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 18 έως τις 22 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για τη Τετάρτη 18 Απριλίου στις 19.00 όπου θα έχει την ευκαιρία το κοινό να περιηγηθεί για πρώτη φορά στους χώρους έκθεσης.


 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.poseidon-athenshalfmarathon.com ή μέσω μέιλ στη διεύθυνση painting@poseidon-athenshalfmarathon.com

 

 

 

Πληροφορίες για τον Τύπο

Διονυσία Μαρίνου

Τηλ. 6945593806

Mail: press@poseidon-athenshalfmarathon.com

Γενικός Συντονιστής Αγώνων & Εκδηλώσεων
Κώστας Λιαπής
Mail: k.liapis@poseidon-athenshalfmarathon.com

 

 

 

 

 

Bρείτε μας στα social media

 

https://www.facebook.com/Poseidon.Athens.Halfmarathon/

https://www.youtube.com/channel/UCkO0swlZ50DCwVfyb6ArqUQ

 

https://gr.pinterest.com/PoseidonAthens/

 

https://www.instagram.com/poseidon_athens_half_marathon/