Έκλεισε ο «Πράπας» μετά από λειτουργία μισού και πλέον αιώνα!

Τίτλοι τέλους και για ένα ακόμη εμβληματικό μαγαζί των νοτίων προαστίων και πιο συγκεκριμένα του Παλαιού Φαλήρου.

Ο λόγος για τον «Πράπα», γνωστό και ως «Sweet Home», το θρυλικό κατάστημα επί της Λ. Ποσειδώνος 58, απέναντι από την Εδέμ.

Το θρυλικό κατάστημα, το οποίο ήταν κάτι σαν το «Zonar’s» των νοτίων προαστίων, λειτουργούσε από το 1963.

Όπως ενημερώνει το κολλημένο στο τζάμι χαρτί, «Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό» βάζοντας  με τον τρόπο αυτό τέλος σε μια ιστορία μισού και πλέον αιώνα.

Η ιστορία του «Πράπα»

Ο «Πράπας» φημιζόταν για τα γλυκά του, τα περίφημα πασχαλινά κουλουράκια του, το εκμέκ, το θρυλικό προφιτερόλ, το μιλφέιγ και το χειροποίητο παγωτό του, ήταν στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών, μουσικών, αλλά και ναυάρχων και Παλαιοφαληριωτών. Στέκι του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κατσαρού αλλά και του κανονιέρη των γηπέδων Θωμά Μαύρου.

Αρχοντική μορφή η κυρία Τζούλια, η όμορφη σύζυγος του Πράπα, που όταν ήταν εκεί ήταν γεμάτη χρυσαφικά και έλαμπε στην κυριολεξία. Ο σύζυγός της που έδωσε το επίθετό του στο ζαχαροπλαστείο ήταν απόγονος οικογένειας ζαχαροπλαστών. Ο πατέρας του είχε ανοίξει το 1952 το πρώτο του μαγαζί στην περιοχή της Ομονοίας, επίσης καλλιτεχνικό στέκι, με πρώτο τον Μάνο Χατζιδάκι. Με την ίδια επωνυμία «Πράπας» μεταφέρθηκε στα νότια προάστια, επί της οδού Λ. Ποδειδώνος, με θέα τη θάλασσα, το 1963 και μέχρι πριν από λίγες ημέρες…

 

πηγή: vimaonline.gr