Νέα Πεζογέφυρα στο Τροκαντερό

πεζογεφΗ πεζογέφυρα στο Τροκαντερό, στη Λ. Ποσειδώνος – ένα έργο τόσο αναγκαίο για το Παλαιό Φάληρο – που θα ενώνει τον οικιστικό ιστό της πόλης με το παραλιακό μέτωπο, σε ένα χρόνο περίπου θα είναι γεγονός.
Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, προς τους αρμόδιους φορείς του Κράτους, το Παλαιό Φάληρο θα είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δήμος, στα νότια προάστια τουλάχιστον, που θα διαθέτει μία τέτοια πεζογέφυρα.
Η πεζογέφυρα αυτή περιλαμβάνεται στη σύμβαση «ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΙ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» και θα κατασκευαστεί στο Τροκαντερό, δίπλα στη στάση του Τραμ εκεί, και θα καταλήγει απέναντι, δίπλα στην οδό Αφροδίτης.
Το μήκος της θα είναι 57 μέτρα και το συνολικό πλάτος 6 μέτρα, με πλάτος βατού καταστρώματος από τους πεζούs, 3 μέτρα. Το ύψος της, αν και στο φάκελλο του έργου προβλέπεται ελεύθερο ύψος κάτω από το τεχνικό 6 μέτρων, η ΤΡΑΜ Α.Ε. απαιτεί 8 μέτρα κάτι το οποίο και θα εφαρμοστεί.
Κιγκλιδώματα ύψους 1,30 μ., προβλέπονται δεξιά και αριστερά καθώς και δύο ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Επίσης, προβλέπεται και ο απαιτούμενος φωτισμός.
Σε ότι αφορά την ανέγερση του φορέα από τη θέση μεταφοράς στην τελική του θέση, πρέπει να πούμε ότι, σύμφωνα με την μελέτη, η συναρμολόγηση θα γίνει στην κεντρική νησίδα και θα χρησιμοποιηθούν ειδικά οχήματα για τη μεταφορά της γέφυρας στην τελική της θέση.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 1.200.000 ευρώ (πλέον ΓΕ, ΟΕ και ΦΠΑ) και οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα γίνουν από το Υπουργείο Υποδομών.
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι υπηρεσίες τους για να μη χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.
Η δημοπράτηση του έργου οριοθετείται μέχρι το Νοέμβριο του 2014 και η ολοκλήρωσή του σ’ ένα χρόνο.
Έτσι λοιπόν, η πεζογέφυρα προβλέπεται να είναι έτοιμη το Νοέμβριο του 2015, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα αυτά.


 

Πηγη: www.vimaonline.gr