Δημοτικός φωτισμός

07/10/2014

‘Είναι αυτονόητο για όλους τους δημότες ότι έχει να κάνει με την καθαριότητα, κάδων και δρόμων οπως επίσης και ο δημοτικός φωτισμός.
Όλοι οι δημότες μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, πληρώνουμε αντίστοιχα τελη καθαριότητας και φωτισμού. Θα πρέπει λοιπόν ο αγαπημένος μας δήμαρχος τον οποίο μάλιστα οι περισσότεροι δημότες τον ψήφισαν για άλλη μια φορά, να τοποθετεί σε κάποιες θέσεις κύριες, σωστούς, αποδοτικούς και με καλούς τρόπους στην εκτέλεση καθηκόντων των οποίων είναι υποχρεωμένοι να έχουν.
Εμείς οι δημότες με τη σειρά μας έχουμε υποχρέωση να τηλεφωνούμε στον αντίστοιχα υπεύθυνο προϊστάμενο, για να βοηθάμε στο έργο του. Αλλά δεν είναι δυνατόν να κάνουμε όλες αυτές τις ενέργειες και να βρίσκουμε όχι τις αντίστοιχες συμπεριφορές ή ακόμη και πολλά  ‘Θα Θα Θα’ ..
Μια δε δικαιολογία που δεν ευσταθεί (κατά τη δική μου εκτίμηση) να λένε ότι δεν έχουμε καθαριστές.
Το δεχόμαστε σαν δικαιολογία αλλά πόσο δύσκολο είναι να βάλουμε 1-2 άτομα παίρνοντας τα από τις κεντρικές οδούς του δήμου μας μια δυο φορές την εβδομάδα, στις ακριτικές περιοχές του δήμου μας, βλέπε Α. Βαρβάρα, Αμφιθέα και πιο συγκεκριμένα τις οδούς Κανάρη, Ναζλίου (μισή οδός, διότι η άλλη μισή ανήκει στην Ν.Σμύρνη, η οποία παρεπιπτόντως καθαρίζεται κάθε μέρα σχεδόν), Προμηθέως, Ηρακλέους Μενελάου, Έκτορος κ.τ.λ.’

Με εκτίμηση,
Ιωσήφ Χαλαβαζής
Δημότης Π.Φαλήρου

The F Times
04/11/2014 at 22:03 (edit)

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΙΩΣΗΦ ΧΑΛΑΒΑΖΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΑΒΑΜΕ ΣΤΙΣ 7/10/2014, ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΡΕΑ ΔΟΥΜΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
——————————

‘’Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, μετά την λήξη των συμβάσεων των υπαλλήλων στην Υπηρεσία Καθαριότητας στα μέσα Σεπτεμβρίου, η εν λόγω Υπηρεσία έχει στη διάθεσή της 25 άτομα για το σύνολο των δρόμων κλπ. της περιοχής μας. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου (ίσως και νωρίτερα) θα προσληφθούν 30 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έτσι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα της ελλιππούς καθαριότητας, για το οποίο κάποιοι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται.’’

Νανά Σερδινιάρη
Γραμματεία Αντιδημάρχου Πόλης
Ανδρέα Δούμα

ΟΔΗΓΙΕΣ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η περισυλλογή, αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των μη ογκωδών αστικών απορριμμάτων.
Η αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των ογκωδών αστικών απορριμμάτων, με ειδικό τέλος αποκομιδής.
Η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων (οδών, πλατειών, κλπ.).
Η τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, όπου κρίνεται απαραίτητο.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Τα απορρίμματα πρέπει να συσκευάζονται σε πλαστικούς, ανθεκτικούς σάκους και να τοποθετούνται μέσα στους κάδους τις νυχτερινές ώρες μετά τις 21:00 έτσι ώστε να μην παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην υπάρχει έντονη δυσοσμία (κυρίως τους θερινούς μήνες), δεδομένου ότι τα απορριμματοφόρα ξεκινούν τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, σίδερο) και ΜΟΝΟ αυτά, τοποθετούνται μέσα στους μπλε κάδους.
Τα ογκώδη αντικείμενα δεν πρέπει να τοποθετούνται σε κοινόχρηστους χώρους, εάν δεν έχει ειδοποιηθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας. Γίνεται αυτοψία, εκτίμηση και κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο (αν απαιτείται) το τέλος αποκομιδής τους, το οποίο καταβάλεται στην Δ/νση Εσόδων του δήμου. Για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών καθώς και για κλαδιά, γκαζόν, ξερά άνθη κλπ. οι πολίτες απευθύνονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας (καλώντας στα παραπάνω τηλέφωνα).
Οι συνοδοί κατοικίδιων ζώων πρέπει να φροντίζουν έτσι ώστε τα ζώα να μην ρυπαίνουν τους κοινόχρηστους χώρους και στη βόλτα τους να υπάρχει πάντα μία σακούλα και ένα χαρτί για την περισυλλογή των ακαθαρσιών (το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 150 ευρώ).
Οι κάτοικοι που καθαρίζουν τις αυλές και τα πεζοδρόμια των κατοικιών τους, πρέπει να μαζεύουν και να τοποθετούν τα απορρίμματα στους κάδους και όχι στα ρείθρα των πεζοδρομίων.
Δεν επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων σε δημοτικούς χώρους, με σκοπό την μακροχρόνια στάθμευση ή την εγκατάλειψη τους. Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να τα απομακρύνουν σε 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού σήματος, αλλιώς ο δήμος εφαρμόζει τη διαδικασία του Π.Δ. 116/2004, σύμφωνα με την οποία τα οχήματα αυτά περιέρχονται στην κατοχή του. (το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 200 ευρώ).
Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών και διαφημιστικών εντύπων στους κάδους απορριμμάτων (ή γενικά σε χώρους όπου απαγορεύεται η αφισοκόλληση) και η ρίψη διαφημιστικών εντύπων.
Οι ιδιοκτήτες ή χρήστες οικοπέδων οφείλουν να τα καθαρίζουν και να τα αποψιλώνουν, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς (για τους παραβάτες το πρόστιμο είναι από 150 – 300 ευρώ).

Με εκτίμηση
Νέλλη Μαυρίδου