Χάρης Δούκας: «Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα»

[ad_1]

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας του τομέα ενέργειας του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας σε ανακοίνωση του κόμματος.

Απαντώτας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρουσίασε στοιχεία για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σε άλλες χώρες της Ευρώπης ο κύριος Δούκας ανάφερει μεταξύ άλλων «Στο σύνολο λοιπόν των τιμολογίων, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ίδιας έρευνας, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν φθηνότερο ρεύμα από την Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε: «Η τιμή της λιανικής, σε μια σύγκριση που είναι η αγαπημένη του κ. Τσίπρα και του κ. Ανδρουλάκη, στα κυμαινόμενα τιμολόγια της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη σε σχέση με την Ελλάδα, και της Πορτογαλίας κατά 6% ακριβότερη».

Το πως χρησιμοποιείται όμως η στατιστική στην πολιτική θέλει προσοχή για την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων.Κυμαινόμενα τιμολόγια έχει η μειοψηφία των Ευρωπαίων καταναλωτών. Η πλειοψηφία έχει σταθερά τιμολόγια.

Στο σύνολο λοιπόν των τιμολογίων, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ίδιας έρευνας (HEPI: ‘’Household Energy Price Index for Europe’’, September 2022), Ισπανία και Πορτογαλία έχουν φθηνότερο ρεύμα από την Ελλάδα.

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

 

Πηγή: ertnews.gr

[ad_2]