Πράσινη σαλάτα με μανούρι και ρόδι

[ad_1]

Υλικά

250g baby σπανάκι πλυμένο
150g βαλεριάνα πλυμένη
150g ρόκα πλυμένη
3 ραπανάκια
100g μανούρι ΑΒ Επιλογή
3 φέτες προζυμένιο ψωμί
1 ρόδι (τον χυμό του)
150 ml ηλιέλαιο
2 κ.σ. μέλι ΑΒ κοντά στην Ελληνική γή
40 ml ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις φέτες ψωμί λαδωμένες και τις ψήνουμε για περίπου 5’. Αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το μανούρι, κομμένο σε δύο μεγάλες φέτες και το ψήνουμε για 4′.
  • Για την βινεγκρέτ ροδιού βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον χυμό ρόδι, το ηλιέλαιο, το μέλι, το βαλσαμικό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν εντελώς.
  • Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, τη βαλεριάνα, τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες, τα κρουτόν, 3/4 από τη βινεγκρέτ ροδιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε σε μία σαλατιέρα τη σαλάτα μας, βάζουμε το ψημένο μανούρι απο πάνω και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Πηγή allazoumesinithies.ab.gr

[ad_2]