Wraps με σέσκουλα, χούμους, αβοκάντο και σος ταχίνι

[ad_1]

Υλικά

8 μεγάλα φύλλα σέσκουλα
2 μεγάλα καρότα, χοντροτριμμένα
4 πολύχρωμες πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες, ραντισμένο με λεμόνι
Για τη σος ταχίνι
3 κ.σ. ταχίνι βιολογικό
1 λεμόνι, χυμός
2 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για το χούμους
100g βρασμένα ρεβίθια
2 κ.γ. ταχίνι βιολογικό
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος


Χόρτα Σέσκουλα Ελληνικά Συσκευασμένα



Καρότα Ελληνικά



Πιπεριές 3 Χρωμάτων Ελληνικές 450gr



Αβοκάντο Ωριμασμένο Εισαγωγής 370g



Ταχίνι Βιολογικό 300g



Άρτυμα Χυμός Λεμονιού 380 ml



Μέλι Ελάτης Παρνασσού 400g



Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr



Μείγμα Πιπεριών Μύλος 50g



Ρεβύθια Λάρισας 500 gr



Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά



Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g



Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt



Κόριανδρος Σκαφάκι 25 gr

Εκτέλεση

• Σος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι η σος μας να αποκτήσει μια καλή συνοχή.
• Χούμους: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση (με επιπλέον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι).
• Kόβουμε το σκληρό μέρος από τα σέσκουλα. Τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα βουτάμε σε μπολ με παγωμένο νερό, για να μη χάσουν το χρώμα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου λίγο χούμους, καρότο, πιπεριές, αβοκάντο και λίγη από τη σος και διπλώνουμε προς τα μέσα τα άκρα του φύλλου, σαν να τυλίγουμε ντολμά. Τα παγώνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, τα βάζουμε σε ατομικές συσκευασίες και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο χούμους.

Πηγή allazoumesinithies.ab.gr

[ad_2]