Ποιοι προορισμοί είναι ασφαλείς να ταξιδέψουμε φέτος το καλοκαίρι;

[ad_1]

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 έχει δημιουργήσει ελπίδα σε όλη την Ευρώπη, ότι θα μπορέσουμε σύντομα να ταξιδέψουμε ξανά. Η κατάσταση αλλάζει όμως κυριολεκτικά καθημερινά σε κάθε χώρα, το ίδιο και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, που επιβάλλονται στους τουρίστες. Άρα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε έναν ασφαλή προορισμό με λίγα κρούσματα για να κλείσουμε ένα ταξίδι το φετινό καλοκαίρι.

Ο Καναδός Μάθιου Κίζερ ειδικός σε θέματα ταξιδίων προτείνει να αναζητήσουμε μέρη που έμειναν σταθερά σε κρούσματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να επιλέξουμε προορισμούς που ήταν δημοφιλείς πριν την πανδημία.

Τι κάνει έναν προορισμό ασφαλή;

Καταρχάς δεν υπάρχει κανένα μέρος που να έχεις ανοσία ή να μην έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Έχετε περισσότερες ελπίδες να πάτε διακοπές με μειωμένους περιορισμούς, αν επιλέξετε τοποθεσίες με μικρό αριθμό κρουσμάτων. Για παράδειγμα, πόλεις και περιοχές όπου τα νοσοκομεία τους δεν είχαν πολλούς ασθενείς, άρα είναι λιγότερο πιθανό να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο καταστημάτων ή κάποιο άλλο μέτρο.

Μαδέρα και Πόρτο Σάντο: ο ασφαλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη

Getty via Canva
ΜαδέραGetty via Canva

Παρόλο που η Πορτογαλία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τους προηγούμενους μήνες, η νησιωτική αυτή περιφέρεια κατάφερε να παραμείνει ο ασφαλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων (971) μέχρι σήμερα. Η φύση, το τοπίο και οι παραλίες του συμπλέγματος είναι εκπληκτικά, γιατί και χιλιάδες τουρίστες τα επισκέπτονται κάθε χρόνο. Εδώ δημιουργήθηκε πρόσφατα μάλιστα και το πρώτο χωριό ψηφιακών νομάδων στην Ευρώπη. 

Μπορείτε να μάθετε τις τελευταίες ταξιδιωτικές απαιτήσεις εδώ

Μόντε Κάρλο: Η αγαπημένη πόλη των πλουσίων κράτησε μακριά τον κορονοϊό

Getty via Canva
Μόντε ΚάρλοGetty via Canva

Το Μονακό θεωρείται η παιδική χαρά των πλουσίων. Το πριγκιπάτο μετρά μόλις 31 θανάτους και 2.378 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα και τα καζίνο της πόλης, μόλις βέβαια ανοίξουν ξανά. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας αυτή την στιγμή από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ.

Μπορείτε να μάθετε τους τοπικούς περιορισμούς εδώ 

Μαρτινίκα, Γαλλικές Αντίλλες: ένα απομονωμένο νησί της Καραϊβικής

Getty via Canva

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: gr.euronews.com

[ad_2]